En guide om Dropshipping

Den mest populära dropshipping-myten är att du snabbt blir rik. Det finns massor av YouTubers som ger falska löften så att de kan sälja dig sin kurs, tjäna affiliate-provisioner och tjäna pengar på dig. Hos oss är allt vårt innehåll (även våra bästa saker) gratis. Varför? Så att du kan lyckas. Om du verkligen vill ta en onlinekurs för att lära dig bör du kolla in Shopifys gratis dropshipping-kurs.

Så hur lång tid tar det att bli rik snabbt med dropshipping? Tja, med min mest framgångsrika butik – och kom ihåg, detta kom efter en handfull misslyckanden – tjänade jag bara 1 659,70 dollar min första månad. Det är en ganska anständig sido-inkomst men det räckte inte för mig att lämna mitt 9 till 5 jobb. Den första månaden hade jag snubblat över min vinnande produkt men kämpat med att skala mina annonser för att generera mer inkomst.

Det är sant att vem som helst kan starta en dropshipping-verksamhet. Men det krävs en speciell typ av person för att lyckas göra det. Det finns faktiskt en underliggande skillnad på personlighetstrekk mellan framgångshistorier och misslyckningshistorier också. De som lyckas fokuserade på processen snarare än resultatet av deras framgång. Genom att fokusera på processen tar du tålmodigt tid att experimentera, prova olika dropshipping-tips och testa olika produkter. Men om du är resultatfokuserad, blir du mycket besviken när dina första annonser misslyckas, vilket kommer att leda till att du ger upp innan de processfokuserade personerna.

Om du vill lyckas som en dropshipper, sluta besatta över din brist på pengar. Du måste ha ett tydligt sinne för att fatta bra beslut så att du kan tjäna pengar online. Din negativa självprat kan faktiskt vara det som driver dig längre bort från det du försöker åstadkomma.

”Varför skulle någon köpa av mig, de har aldrig ens hört talas om mitt varumärke?” Detta är en vanliga frågor om dropshipping som vi ofta hör från blivande dropshippers. Tja, de skulle köpa från dig eftersom de såg en produkt på din webbplats och vill göra ett köp. Jag har varit i e-handeln i ungefär sex år, jag kan bokstavligen inte namnge 1% av onlinebutikerna ute i världen. Det är helt enkelt för många. Betyder det att det är för konkurrenskraftigt? Nej, det betyder bara att det finns en hel del nischer, intressen och produkter som du kan sälja. Gräva runt, titta på trender och hitta din egen vinnare på dropshipping-marknaden.

Jag planerar för närvarande mitt bröllop, och jag hade aldrig hört talas om de flesta av de onlinebutiker jag har köpt bröllopsprodukter från tills jag landade på deras webbplats. Hur hittade jag dem? Pinterest, Instagram-annonser, Facebook-annonser och forum på bröllopswebbplatser. Ångrade jag mitt köp? Inte alls. Jag fick alla mina produkter i tid och var nöjd med kvaliteten.

Det jag vill betona är att det du säljer är viktigare än vem som säljer det. Ingen tänker två gånger på säljaren, allt de vill är att få den produkt de såg marknadsfört.

En populär dropshipping-myt är att du måste vara reklamsexpert. När jag först började sälja online 2013 hade jag några Facebook-annonser som konverterade med cirka tre till fem cent per klick. Facebook har förändrats mycket sedan dess. De har tagit bort massor av inriktningsalternativ och annonspriserna är mer konkurrenskraftiga än någonsin. Även om många fortfarande kan och lyckas med att använda Facebook som en försäljningskanal, är det definitivt inte det enda sättet att tjäna pengar online.

Om du har en stram budget kan du marknadsföra ditt företag gratis på Pinterest genom att lägga till dina egna foton på webbplatsen. Pinterest tenderar att gruppera liknande snygga foton tillsammans, så undvik att använda produktfoton som du inte tog, gratis stockfoton eller exakt Canva-mall utan ändringar. Genom att ha egna egna foton kan du locka fler kunder utan att dina konkurrenters bilder dyker upp.

Du kan också tjäna pengar på Instagram genom att lägga ut produktbilder och använda relevanta hashtags så att människor kan hitta din produkt och få Instagram-följare.

Men det största sättet att sälja gratis är genom att skriva SEO-optimerat innehåll på din webbplats. Du kommer förmodligen inte att kunna optimera de flesta enskilda produktsidor. Men med en nischblogg på din webbplats kan du locka relevanta besökare som kan köpa dina produkter eller prenumerera på din e-postlista så att du kan ommarkera dem.

Du gillar kanske också...